nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

La plataforma crítica d'ERC promou un congrés per canviar la direcció del partit

Puigcercós lamenta que Carretero «surti a la palestra» durant els pactes postelectorals i li demana «lleialtat»

La plataforma crítica d'ERC, Reagrupament.Cat, liderada per l'exconseller Joan Carretero, promou un congrés extraordinari per canviar la direcció de la federació republicana després del descens de vots en les eleccions municipals del passat diumenge 27 de maig.

Reagrupament.Cat explicà en un comunicat que «des del convenciment que la militància d'ERC és capaç de donar al partit un nou impuls que superi la situació actual, promourà, en el pròxim Consell Nacional d'ERC del 7 de juliol, la presentació d'una proposta de resolució de convocatòria d'un congrés nacional extraordinari». El congrés extraordinari tindria lloc la tardor vinent i en l'ordre del dia hauria d'incloure «com a mínim la fixació d'una estratègia política per als propers anys i l'elecció d'una nova direcció nacional».

El corrent crític subratllà «la desorientació política de la direcció d'ERC, de la qual no es desprèn cap altra estratègia que la satel·lització respecte al PSC» i considerà que la relació «ha provocat un important retrocés electoral que aprofundeix en la línia descendent iniciada en les eleccions al Parlament» l'1 de novembre.

Reagrupament.Cat ja anuncià abans dels comicis municipals la seva intenció de constituir-se formalment, cosa que preveu fer el 30 de juny a la ciutat de Barcelona i asseguraren que ja tenen 736 militants d'ERC adherits.

De la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, demanà «lleialtat» al sector crític i lamentà que la plataforma «surti a la palestra» durant els pactes postelectorals.

Puigcercós considerà que «en aquests moments iniciatives com les del corrent crític Reagrupament només debiliten la posició d'Esquerra» en els acords per «configurar majories estables a les institucions locals: ajuntaments, consells comarcals i diputacions provincials».

El secretari general d'ERC remarcà que RCat ha incomplert la paraula de «congelar la seva activitat fins després de les eleccions municipals» i reclamà «lleialtat» perquè la «prioritat» d'Esquerra Republicana ara és «treballar intensament per garantir la millor presència d'Esquerra a les institucions locals en els pròxims quatre anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris