algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

L'advocat de De Juana assegura que aquest ha rebut l'alta hospitalària

Institucions Penintenciàries insiteix que «no en té constància»

L'advocat del pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos, Àlvaro Reizabal, assegurà que el seu client ha rebut l'alta hospitalària i que, «per tant, no queda més remei que complir allò ordenat i que passi al seu domicili així com s'estableix» en la resolució d'Institucions Penitenciàries de 28 de febrer, ratificada pel Jutjat Central de Vigilància Penitenciària, en un article publicat al diari Gara ahir.

Des de la màxima institució carcerària s'assegura «que no tenen constància» d'aquesta mesura en no haver rebut cap informe per part de l'Hospital Donostia on es troba ingressat l'etarra.

En un article d'opinió publicat a Gara que comença comentant la mort d'una dona a Nova Zelanda perquè el seu respiratori es desconnectà perquè no havia pagat la factura del llum, Reizabal assegurà que concediren l'alta hospitalària al seu defensat i «no l'alta mèdica, ja que ha de continuar acudint a l'hospital per controlar la seva evolució i seguir el pla de recuperació». Així mateix, l'advocat de De Juana recordà que «per a aquest supòsit s'establí el 28 de febrer que 'després de tenir l'alta romandrà al seu domicili, amb l'horari que es determini'», amb referència a la resolució adoptada per la Direcció general d'Institucions Penintenciàries.

En conseqüència, Reizabal entén «que la situació actual, lògicament, estava prevista i resolta per endavant, per tant no queda més remei que complir allò ordenat i que passi al seu domicili així com s'estableix» i adverteix que «qualsevol altra decisió suposaria tornar a la mateixa situació i enredar perillosament un problema que podria estar en vies de solució».

Fonts de la Direcció general d'Institucions Penitenciàries desmentiren que haguessin rebut cap notificació de l'Hospital Donostia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris