algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Zapatero es compromet a modificar el sistema de gestió dels grans aeroports

«La Generalitat tindrà una posició molt rellevant en la gestió del Prat en un futur immediat», afirmà

74356

José Luis Rodríguez Zapatero i el president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es va comprometre ahir davant dels empresaris del Cercle d'Economia a modificar el sistema de gestió dels grans aeroports, la qual cosa propiciaria l'entrada de la Generalitat en l'operativa de l'aeroport de Barcelona. Zapatero centrà la seva promessa en l'exemple concret de l'aeroport barcelonès.

Rodríguez Zapatero anuncià, sense concretar-ne dates, que «farem una reordenació de la gestió dels grans aeroports» i avançà que aquest canvi suposarà que «la Generalitat tindrà una posició molt rellevant en la gestió del Prat en un futur immediat».

«La nostra aposta per l'aeroport del Prat no admet cap dubte ja que, d'una banda, en el 2006 el Prat ha passat els 30 milions de passatgers i el pressupost previst per a ampliar-lo ascendeix a 3.000 milions d'euros», declarà el president del Govern en la clausura de la XXIII Reunió del Cercle d'Economia.

Després que el president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, el presentàs i li demanàs que es pronunciàs sobre la gestió de l'aeroport de Barcelona, tenint en compte que dijous passat Mariano Rajoy es mostràs favorable a privatitzaar-ne la gestió, José Luis Rodríguez Zapatero va demanar ahir temps.

«Venim del model AENA, no els en donaré una data, però ho farem. Ho sabrem fer bé», assegurà el president del Govern espanyol.

Rodríguez Zapatero justificà aquest canvi del model aeroportuari perquè «més enllà de ser un defensor de l'autonomia i de l'autogovern polític, els parla algú que creu que la descentralització crea riquesa, que és un estímul».

També avançà que «adjudicarem la nova terminal -el Sud Terminalamb la Generalitat i farem tot allò necessari perquè l'aeroport de Barcelona tingui un gran pes en l'escenari internacional».

Entre els empresaris presents hi havia el conseller delegat d'Abertis, Salvador Alemany; el president de Sacyr Vallehermoso, Luis del Rivero; el d'Indra, Javier Monzón, el conseller delegat de Gas Natural, José Luis Villaseca, i el director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura.

Del pla polític i institucional també hi va assistir el president de la Generalitat, José Montilla; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la consellera de Treball, Mar Serna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris