muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Moratinos troba la visita de Rice «molt fructífera» malgrat les «discrepàncies»

El ministre d'Assumptes Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, afirmà ahir que la visita de la secretària d'Estat dels EUA, Condoleezza Rice, fou «molt fructífera», malgrat les «discrepàncies» evidenciades sobre «el mètode i la manera» de tractar el futur de Cuba.

Moratinos afirmà que Rice partí de Madrid «molt contenta» i amb intenció de tornar-hi «aviat» per continuar intensificant unes relacions que el ministre donà per normalitzades.

«Ella ha constatat que Espanya pot aportar moltíssim en l'estratègia general de la política exterior nord-americana», va explicar Moratinos.

Sobre Cuba, el titular d'Exteriors va reconèixer les actituds discrepants sobre com enfocar la transició a Cuba i la conveniència o no de dialogar amb el Govern castrista.

A la roda de premsa que va oferir amb Moratinos durant la seva visita, Rice va dir que tenia «seriosos dubtes» pel que fa a la política aplicada per Espanya, a la manera d'arribar a una Cuba democràtica i al paper que ha de tenir la dissidència de l'illa.

Moratinos s'estimà més destacar els àmbits en què hi ha una relació fluida entre Espanya i EUA, com en el cas d'Afganistan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris