nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

De Juana Chaos rep l'alta mèdica però l'hospital no ho «formalitza» a Presons

L'alta hospitalària comportarà el trasllat del pres a ca seva sota control telemàtic

Els metges han concedit l'alta al pres d'ETA Iñaki de Juana de Chaos a l'Hospital Donostia, que romania encara ahir vespre a l'espera de rebre el permís d'Institucions Penitenciàries per abandonar el centre hospitalari. De Juana Chaos fou traslladat des de l'hospital 12 de Octubre de Madrid al centre guipuscoà el passat 1 de març, després que se li concedís el règim de presó atenuada. El pres d'ETA va abandonar la vaga de fam que mantenia, just després de ser ingressat a l'hospital donostiarra. Els metges que l'atenen li donaren ahir l'alta mèdica a l'hospital, segons confirmaren fonts sanitàries.

Per la seva banda, fonts d'Institucions Penitenciàries varen manifestar no tenir constància «formal» que s'hagi produït cap canvi. «Quan es produeixi, l'Administració Penitenciària ho determinarà», apuntaren. La concessió de l'alta mèdica per part dels doctors que tracten De Juana a l'Hospital Donostia obliga Institucions Penitenciàries a reconsiderar la situació del pres, el que podria suposar des de l'aplicació del tercer grau penitenciari -només anar a presó a dormir- fins el seu trasllat de nou a presó en segon grau.

En el cas que obtingués, a més de l'alta mèdica, l'hospitalària -és a dir, que es consideri que no és necessari que continuï a l'hospital, malgrat que necessiti encara tractament mèdic-, el pres podria romandre al seu domicili sota control telemàtic, i només en podrà sortir per acudir a consultes a l'hospital o per realitzar activitats terapèutiques.

El control telemàtic podrà realitzar-se mitjançant la col·locació d'un braçalet o bé a través del telèfon, col·locant a l'aparell del seu domicili un dispositiu que realitza una sèrie de telefonades el dia que De Juana haurà de contestar. Perquè això es produeixi, l'Equip Tècnic de la presó de Martutene, de la qual va passar a dependre De Juana quan ingressà a l'hospital Donostia, haurà d'entrevistar l'etarra i constatar que durant la seva estada al centre mèdic no s'ha produït cap novetat. Després de l'entrevista, l'Equip Tècnic es reunirà i la Junta de Tractament proposarà a Institucions Penitenciàries la seva opció, com ja va ocórrer amb la presó atenuada de la presó d'Aranjuez. Abans que De Juana s'instal·li al seu domicili d'Arrasate, s'haurà de comprovar que la casa pot rebre el senyal de control telemàtic i constatar quina és la comissaria més propera amb la qual s'ha de contactar si el pres trencàs la seva situació penitenciària, explicaren fonts penitenciàries. Les mateixes fonts també asseguren que mentre Institucions Penitenciàries rep la proposta de la Junta de Tractament de Martutene el pres haurà de romandre a la presó guipuscoana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris