cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El PSOE diu que el PP de Rajoy s'escora «cap a l'extrema dreta»

Subratlla la «cohabitació» de PP i Falange i es burla de les tècniques per comptar manifestants

PSOE i PP començaren la setmana amb un nou encreuament d'acusacions sobre la lluita contra ETA, aquesta vegada centrat en la manifestació que l'Associació de Víctimes del Terrorisme de dissabte.

El secretari d'Organització i Coordinació del PSOE, José Blanco, destacà ahir que els dirigents del PP «prefereixen que no hi hagi pau mentre governi Zapatero». Així, el dirigent socialista subratllà que aquest partit «cada dia està més a la dreta i representa la dreta extrema» i que «no hi ha més que veure la cohabitació de banderes i dirigents» que es congregaren en la manifestació de l'AVT el passat dissabte. «No hi ha res més que veure Ynestrillas i Acebes compartint manifestació per posar de manifest aquest camí cap a la dreta extrema o la cohabitació de les banderes de Falange o del PP», declarà a la roda de premsa posterior a la Permanent de l'Executiva socialista.

Blanco posà de manifest que el seu partit, més enllà de les apel·lacions de «lleialtat» i de recuperació del «sentit d'Estat» al principal partit de l'oposició per «desterrar la xacra del terror», no té previst mantenir «cap tipus de trobada amb el PP».

Exposà que el PP ha decidit en aquesta legislatura no reconèixer com a tal i no respectar cap qüestió d'Estat i cità com a exemple la lluita contra el terrorisme, la posició internacional d'Espanya o la dels sectors estratègics i el desenvolupament de l'Estat autonòmic. «Res és per al PP una qüestió d'Estat digna de ser respectada en la seva estratègia de terra cremada», emfasitzà. «Per a ells només hi ha una qüestió d'Estat: la seva pròpia tornada al poder», afegí Blanco, que estimà que els populars supediten a aquesta finalitat «totes les altres coses, fins i tot l'interès d'Espanya».

El dirigent socialista va reconèixer al PP «tot el dret» a organitzar manifestacions contra el Govern. Però destacà que els socialistes també tenen aquest mateix dret per estimar que és «irresponsable» fer-ho «utilitzant el terrorisme com a pretext».

Així, jutjà que és «immoral fer-ho a base de mentides que no es converteixen en veritats per repetir-les mil vegades» i que és «covard escudar-se en una associació de víctimes per protegir-se de les crítiques».

Blanco va reconèixer que tots els ciutadans que es manifesten, «siguin pocs o molts», mereixen «ser escoltats i respectats». «Però si el Partit Popular empra les mateixes tècniques per fundar les seves expectatives electorals que per comptar manifestants, m'explic molts dels errors que comet», sentencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris