nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Gas Natural millorarà l'OPA sobre Endesa per tal de superar la d'E.ON

La companyia pujarà el preu entre els 27,5 i els 28 euros per acció

Gas Natural millorarà la seva oferta sobre Endesa aquesta setmana fins a un preu que se situarà en una forquilla entre els 27,5 i els 28 euros per superar lleument l'OPA llançada per E.ON sobre l'elèctrica espanyola, avançaren fonts financeres coneixedores de l'operació.

Altres fonts del sector energètic han explicat que Gas Natural ha ajornat fins demà el consell d'administració ordinari que de tot d'una s'havia previst per a avui.

Gas Natural ja havia posposat també fins demà la presentació de resultats de l'any 2005 i la conferència telefònica amb analistes en la qual podria aprofitar per explicar la millora de la seva oferta.

El consell analitzarà la proposta d'increment del preu de l'OPA de la companyia de gas sobre Endesa que enllesteix la direcció de l'empresa presidida per Salvador Gabarró.

Les fonts financeres consultades han assenyalat que Gas Natural es veurà obligada a mantenir un percentatge alt d'accions en el canvi, però que l'oferta serà d'entre 27,5 i 28 euros i, per tant, superarà lleument el preu ofert pels alemanys.

Els portaveus de Gas Natural han declinat comentar aquestes dades, a l'espera del que decideixi el consell d'administració de la companyia, que en principi valorà en 21,3 euros cada títol d'Endesa, 6,3 euros per sota de l'oferta que E.ON presentà la setmana passada.

Superar l'oferta dels alemanys seria possible elevant fins al màxim les xifres d'endeutament permeses per la Comissió Nacional d'Energia per autoritzar la compra d'Endesa i augmentant l'ampliació de capital prevista.

El crèdit sindicat havia de ser de 7.800 milions, que es destina a la part del pagament que és en efectiu, i l'ampliació suposaria devers 5.000 milions més aproximadament.

La resta, fins a arribar als 23.000 milions que d'entrada pensava pagar Gas Natural, s'havia de fer efectiu amb les pròpies accions d'aquesta societat. Amb la millora del preu serà necessari un increment de 6.500 milions per poder oferir-ne una de lleugerament superior a la d'E.ON, 27,5E per títol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris