cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

González: «El PP ha de fer costat al Govern contra ETA fins quan s'erra»

Es declarà «optimista però escarmentat» sobre el final de la violència

L'expresident del Govern Felipe González recordà ahir que l'Executiu té la responsabilitat de liderar la política antiterrorista i l'oposició, en un clar missatge al PP, la de «donar-li suport fins i tot quan s'equivoca». Ho va dir després de participar en un homenatge a Vitòria al dirigent socialista Fernando Buesa i al seu escorta, Jorge Díez, assassinats per ETA el 2000. En aquest acte es declarà «optimista però escarmentat» sobre el final de la violència i recordà que són 27 anys de víctimes mortals, malgrat els 1.000 dies transcorreguts sense assassinats de l'organització terrorista.

Des del PP, el secretari general del PP, Àngel Acebes, va dir que no estava d'acord amb les manifestacions de González.

González assegurà que la diferència entre el Govern i l'oposició és que «el Govern té la responsabilitat de conduir la lluita contra el terrorisme i l'oposició té la responsabilitat de fer-li costat fins i tot quan s'equivoca». «Ni un sol Govern no ha deixat de cometre errors en aquesta difícil lluita contra el terrorisme», digué, i recordà que el PSOE no va publicitar que quan l'Executiu presidit per José María Aznar va dialogar amb ETA «acceptà un condicionament polític», el Pacte de Lizarra.

Es va mostrar convençut que ETA ha perdut «l'esperança de treure rèdit polític» amb la seva activitat criminal i, per això, només pot cercar la divisió dels demòcrates. «És el risc més seriós per a l'enfortiment dels terroristes i estam donant-los un avantatge absolutament innecessari», afegí.

L'excap de l'Executiu eludí tota polèmica amb Zapatero i els diferents graus d'optimisme que ambdós han manifestat sobre el final d'ETA. «Som optimista, però escarmentat. Són mil dies sense víctimes i 10.000 dies amb víctimes. Poden comprendre que el meu optimisme està sotmès a la precaució de l'escarment?», preguntà l'expresident als periodistes. González assegurà que el primer objectiu del Govern ha de ser que no hi hagi més víctimes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris