cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Madrid aprova la cessió del castell de Monjuïc mantenint les banderes

Clos creu «inacceptable» el projecte de llei perquè està «condicionat»

El Consell de Ministres aprovà ahir remetre a les Corts Generals el projecte de llei de cessió del castell de Monjuïc a l'Ajuntament de Barcelona, que estableix que les banderes espanyola, catalana i barcelonina onejaran «permanentment» i «en lloc preferent» en l'històric emplaçament, que mantindrà les antenes militars que alberga actualment i el personal militar destinat a la seva vigilància i custòdia.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, destacà que la cosa més important de la norma és que implica que «Barcelona recupera avui per a la ciutadania un edifici que en justícia li pertany».

Després de qualificar de «molt bona notícia» la cessió de l'edifici, la vicepresidenta va explicar que la presència de la bandera espanyola està regulada en el projecte de llei de la mateixa manera que marca la legislació vigent en aquesta matèria i va afegir que les senyeres nacional, catalana i barcelonina onejaran «de manera preferent» al castell.

El ministre i primer secretari del PSC, José Montilla, indicà que el projecte de llei recull el que estableix l'ordenament vigent i que Monjuïc mantindrà la insígnia espanyola, la catalana i la barcelonina.

Del seu costat, el batle de Barcelona, Joan Clos, titllà ahir d'«inacceptable» l'avantprojecte de llei aprovat ahir, ja que assegura que es tracta d'una cessió «condicionada».

Tot i això, Clos va assenyalar que ja ha parlat amb el ministre de Defensa del Govern, José Bono, qui «s'ha mostrat obert a buscar un consens i poder modificar la redacció» per trobar «un consens» i aconseguir un acord al Congrés. Clos féu aquestes declaracions després que el ple municipal aprovés una declaració institucional, amb l'abstenció del PP de Barcelona, en què es demanava que el projecte de llei restituís «l'ús íntegre, efectiu i no condicionat» del castell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris