nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La constructora FCC s'ofereix a Gas Natural per participar en l'OPA a Endesa

Pizarro nega pactes i diu que «les accions valen el que algú estigui disposat a pagar-ne»

Els possibles socis de Gas Natural per fer front a E.ON van traient el cap a poc a poc. Si dimecres va ser l'elèctrica italiana Enel la que va manifestar el seu possible interès a donar suport a la companyia de gas a l'hora de millorar l'OPA llançada sobre Endesa, ahir fou la constructora espanyola FCC la que va reconèixer que, si sorgís aquesta possibilitat, l'estudiaria «amb interès». Per la seva banda, el president d'Endesa assegurà que la seva empresa no ha arribat a cap tipus d'acord amb l'elèctrica alemanya, i, tot i reconèixer que l'oferta d'E.ON ofereix més avantatges, assegurà que el preu d'Endesa encara no ha tocat sostre i que les accions de l'elèctrica «valen el que qualsevol estigui disposat a pagar-ne».

El conseller delegat d'FCC, Rafael Montes, volgué deixar clar que l'interès del grup controlat per Esther Koplowitz en aquest tema és encara una mera hipòtesi, ja que ningú de Gas Natural no s'ha posat en contacte amb FCC. A més, assenyalà que aquesta «seria una decisió transcendent i correspon al consell i als accionistes de la companyia prendre-la, perquè no es pot canviar l'estratègia d'una companyia d'un dia per l'altre». FCC, presidida per Marcelino Oreja, té la seva seu social a Barcelona.

Durant la presentació dels seus resultats del 2005, en els quals FCC va registrar uns beneficis nets superiors a 421 milions d'euros -un 16'2 per cent més que l'any anterior-, Montes subratllà que aquell possible contacte, si es produeix, «s'estudiarà amb calma». Però no tan sols FCC ha mostrat el seu interès en aquesta operació, la francesa EDF tampoc no descarta entrar en la pugna per Endesa. En una entrevista en un diari gal el seu president, Pierre Gadonneix, assegurà que l'elèctrica francesa observa de prop els esdeveniments a Espanya i està «preparada per analitzar grans operacions».

Molts, de cada vegada més, són els pretendents d'Endesa. Això és el que ha portat el seu president a qualificar l'oferta d'E.ON d'«insuficient». Pizarro assegurà que no ha pactat «absolutament res» amb E.ON i insistí que l'empresa que vulgui controlar Endesa «ha d'incrementar entre un 20 i un 40% el preu de l'OPA».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris