nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Un 43% dels espanyols s'oposen a definir Catalunya com una nació

Bascs, catalans i navarresos, els menys orgullosos de ser espanyols

Un 43 per cent dels espanyols s'oposen a la definició de Catalunya com a nació. Són els de Melilla, els madrilenys i els aragonesos els que més s'oposen que Catalunya es defineixi com a «nació» en el seu Estatut, segons reflecteix el Baròmetre Autonòmic elaborat el desembre pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i presentat ahir al Congrés.

També s'indica que bascs, catalans i navarresos són, per aquest ordre, els ciutadans que menys orgullosos se senten de ser espanyols, al contrari que de Melilla, extremenys i de Ceuta.

Preguntats per la definició de Catalunya com a nació aprovada pel Parlament, quatre de cada deu espanyols expressen una valoració negativa, davant un 13 per cent que ho aprova. Això sí, la tercera part dels enquestats admet que desconeix aquesta polèmica.

Aquest rebuig puja encara més, per sobre del 60%, entre els de Melilla i els madrilenys. Darrere apareixen aragonesos (58,4%), murcians (56,4%) i valencians (55,9%).

A l'hora de definir la seva comunitat, el 77,4% opta per anomenar-la regió, davant un 13,4% que la considera una nació. Aquesta mitjana s'altera a Catalunya i Euskadi, ja que el percentatge dels que es defineixen com a nació puja al 44,7 per cent en el cas dels catalans i al 38,2 per cent al País Basc.

En abordar el deure de conèixer el català, són més els espanyols que li donen suport que els qui ho rebutgen (30,3% davant un 23%), si bé un terç dels entrevistats admet que no coneix aquest assumpte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris