cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

ERC vol que Catalunya s'equipari a Euskadi en finançament i nació

ZP demanà «com es pot reconduir tot això» després de la manifestació

El líder d'ERC al Congrés, Joan Puigcercós, advertí ahir que «no pot ser que una vegada més Catalunya quedi per sota d'Euskadi», de manera que sol·licitarà «una fórmula amb la qual, en el pitjor dels casos, si no és possible canviar el text en profunditat, hi quedin oberts els temes del finançament, que no és una aspiració només d'ERC, sinó també de Maragall, i després el mateix reconeixement nacional». «Està damunt la taula, no és tan sols un problema dels republicans», postil·là.

El republicà reclamà una definició explícita de Catalunya: «No m'agradaria pensar que hem cercat un preàmbul amb una espècie de pirueta el·líptica en la qual es diu que els ciutadans diuen i el Parlament diu, sinó que m'agradaria tenir una definició de 'nació' correcta, amb subjecte i amb predicat».

Puigcercós afirmà que n'havia parlat diumenge «durant el matí i l'horabaixa» amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. El també líder del PSOE es va mostrar «sorprès» pel «civisme» de la manifestació de la plataforma Pel dret de decidir i li demanà «com es pot reconduir tot això», en paraules del republicà.

Puigcercós li va respondre que «això es no recondueix, que és un clamor ben clar d'una part significativa de la ciutadania de Catalunya que vol un reconeixement».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris