cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
23°

El quadripartit celebra l'«èxit rotund» de la gran manifestació

Carod diu que es demostra que «ERC no s'allunya del que pensa la gent»

Tots els líders polítics catalans volgueren valorar ahir la manifestació de dissabte a Barcelona. Segons el president d'ERC, la seva principal força impulsora, Josep Lluís Carod-Rovira, fou un «èxit» rotund que demostrà que els republicans «no ens hem allunyat del que pensa la gent». El líder de CiU, Artur Mas, també es mostrà satisfet que centenars de milers de catalans sortissin desal carrer per defensar «els drets nacionals de Catalunya». A parer del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, la mobilització suposà una reacció «raonable davant l'onada de reaccions contràries» desencadenada per la dreta.

«ERC és un partit coherent i no es troba gens allunyat del que pensa la gent». Aquesta era la conclusió principal que segons Carod Rovira es podia extreure de la marxa multitudinària. «El poble de Catalunya sortí al carrer en un gest de dignitat nacional a pesar de totes les desqualificacions i les pressions de polítics d'altres partits».

A més, el líder republicà subratllà que «no era una manifestació de partit, sinó de país» i que s'hi observà «la desobediència civil de molta gent respecte de les cúpules dels seus partits» ja que, segons Carod, «hi havia bases convergents, però també regidors del PSC o d'ICV».

Qui també es congratulà de la gran afluència de gent fou Artur Mas, per destacar-ne que els catalans reivindicaren els seus drets nacionals «de manera pacífica i asserena». El líder de CiU aprofità l'avinentesa de defensar el seu acord amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, sobre la reforma de l'Estatut, un acord criticat també per molts dels organitzadors de la mobilització de dissabte.

La persecució i la manca de respecte són les causes per les quals, a parer de Maragall, la manifestació de despús-ahir fou «raonable». La considerà una reacció lògica dels ciutadans del Principat «per l'onada de reaccions contràries a l'Estatut protagonitzades per polítics espanyols que sovint no amaguen que no votaren la Constitució, i que ara no dubten a enfrontar els pobles d'Espanya per interessos partidistes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris