cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

El CIS redueix la distància que hi ha entre PSOE i PP en 1'6 punts

El Govern Zapatero assoleix el seu pitjor registre des del 14-M

La distància que el PSOE manté sobre el PP és ara d'1'6 punts. Segons les dades de l'últim sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, els populars continuen retallant lentament l'avantatge dels socialistes, que era de dos punts fa tres mesos, però no acaba de configurar-se com a alternativa. La valoració del president del PP, Mariano Rajoy, no s'acaba d'enlairar. Malgrat el fet que el PSOE aconsegueix la pitjor dada des que va arribar al Govern, José Luis Rodríguez Zapatero recupera per una sola dècima l'aprovat que va perdre en l'anterior baròmetre. Cinc ministres aproven amb millor nota que Zapatero. Qui s'afegeix a aquest grup és el titular de Justícia, Juan Fernando López Aguilar.

Segons el CIS, el PSOE tornaria a ser el partit més votat, amb un 39'6% dels sufragis. Aquest és el pitjor registre que els sondeigs del CIS donen als socialistes des que arribaren al Govern el març de 2004, una dècima menys que en el baròmetre de fa tres mesos i molt per sota del 42,64% dels vots que féu president Zapatero.

El PP puja fins al 38 per cent en aquesta nova enquesta, tres dècimes més que fa tres mesos, gairebé la mateixa diferència respecte a les eleccions de 2004. Això deixa la diferència entre PSOE i PP en 1'6 punts, la més estreta des que va començar la legislatura. En vot directe, el PSOE continua caient (del 30 al 29'5 per cent) i el PP es manté en valors molt similars als de l'anterior baròmetre (22'2 per cent en el més recent, 22'3 en el previ).

El president del Govern, que havia suspès per primera vegada des que guanyà les eleccions en l'anterior sondeig, recupera l'aprovat per una sola dècima. El 5'01 de Zapatero segueix molt per sobre del 4'10 de Mariano Rajoy, una valoració que el president del PP manté des del baròmetre de novembre.

La valoració dels ministres continua sent molt desigual. Fins a cinc ministres aproven. El vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes, és el més ben valorat amb un 5'29, i supera el 5'28 del ministre de Defensa, José Bono. Per darrere, el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso (5'23), la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega (5'21), i el titular de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, que amb un 5'07 se suma al grup de ministres aprovats.

Quant als problemes que afecten en general els espanyols, el primer continua sent l'atur (53 per cent), seguit per la immigració (34,6), el terrorisme (26,5) i la inseguretat ciutadana (24,8 per cent).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris