nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El Govern diu que «no treballa amb rumors» ni anticipant una treva d'ETA

Ibarretxe es mostrà convençut que es «donarà» l'oportunitat per a aquest procés

98506

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, afirma que s'ha d'estar preparat per «a coses bones».

El Govern «no treballa amb rumors» ni escriu la història «anticipant» el que pugui fer ETA. Aquesta és la resposta de l'Executiu a les informacions, cada vegada més nombroses, que apunten la possibilitat que l'organització terrorista decreti una treva per obrir el procés de pau. El lehendakari, Juan José Ibarretxe, es va mostrar convençut que es «donarà» l'oportunitat per a aquest procés.

Mentrestant, el PP manté les crítiques al Govern i adverteix que el líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha posat ja un preu, «la independència nacional», i que és «impagable per un Estat de Dret.

Els rumors de la treva són cada vegada més forts. Parlen d'un alto el foc immediat, que la banda terrorista anunciaria de manera solemne i que permetria obrir el procés de pau. «El Govern no treballa amb rumors ni amb especulacions», digué el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar. «No intentam escriure una història anticipant-nos, com si fóssim futuròlegs, a una cosa que encara no es produeix», afegí el titular d'Interior, José Antonio Alonso.

El Govern nega, per tant, que treballi amb l'horitzó d'una treva. Això suposa mantenir la guàrdia alta davant de possibles atemptats i, segons explicà López Aguilar, no fer canvis en la política penitenciària, que l'Executiu central no traspassarà al basc. Alonso demanà «que es prengui el tema amb menys ansietat, la major calma possible i la major prudència» i es mostrà convençut que el debat públic sobre una treva no té per què perjudicar un presumpte procés de pau. «El que demana és que es mantingui en aquestes claus de tranquil·litat i prudència», va dir.

Del seu costat, el lehendakari Ibarretxe afirmà que «l'oportunitat es donarà». Assegurà que els responsables polítics han «d'estar preparats i a l'altura de les circumstàncies per aprofitar-la». «Sé que està de moda parlar de pau i traslladar missatges en termes d'optimisme a la societat, però continuu pensant que s'ha de comportar amb discreció, entre altres coses perquè són molts els disgusts que ens hem enduit amb aquests temes i tantes les tornades enrere que s'han produït al llarg de la història», va afegir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris