nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El Consell d'Estat fa costat a la reforma constitucional amb el vot contrari d'Aznar

L'expresident del Govern s'oposa a la reforma del Senat i del model autonòmic

El ple del Consell d'Estat aprovà ahir amb modificacions l'informe sobre la reforma de la Carta Magna que li encarregà el Govern i que havia estat elaborat per la Comissió d'Estudis d'aquest òrgan, sobre el qual l'expresident del Govern José María Aznar presentarà un vot particular en contra.

El ple del Consell d'Estat debaté durant 10 hores l'informe sobre les quatre modificacions de la Constitució sol·licitades per l'Executiu que, segons van recalcar fonts d'aquesta institució, no es tracta d'un avantprojecte de reforma constitucional. Durant el debat es va anunciar el propòsit de presentar vot particular per part de tres consellers, entre ells José María Aznar, per a la formalització del qual disposen d'un termini de deu dies.

Dels quatre assumptes sotmesos a debat, l'expresident Aznar es mostra contrari a la reforma del Senat i al model autonòmic. L'informe proposa reduir en vint-i-cinc el nombre de senadors i atorgar major poder legislatiu a la Cambra Alta, com també eliminar la preferència de l'home sobre la dona en la successió a la Corona, per a la qual cosa proposa la modificació del Títol II de la Constitució.

Respon a la consulta que el Govern féu sobre la definició de les comunitats autònomes, la reforma del Senat, la successió a la Corona i la constitució europea.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris