algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

El Suprem rebutja la petició d'Endesa de paralitzar l'OPA

Pizarro diu que si triomfa no es veu «com empleat de La Caixa»

La Sala Tercera del Tribunal Suprem no deixarà en suspens l'Oferta Pública d'Adquisició d'accions (OPA) llançada per Gas Natural sobre Endesa en rebutjar l'adopció de mesures «cautelarísimes» sol·licitades per l'elèctrica contra la decisió del Consell de Ministres d'autoritzar l'operació financera.

Endesa ha estat l'única que es presentà ahir al Senat amb la consegüent crítica del Partit Popular a la resta d'incompareixences previstes per a aquesta setmana entre les quals es troba l'esperada del ministre d'Indústria, José Montilla.

L'Alt Tribunal, després de deliberar durant tot el dilluns, arribà a la conclusió que «no és procedent adoptar la mesura provisionalíssima de suspensió» sol·licitada per la companyia en el seu recurs, que va presentar de forma conjunta amb la Federació de Consumidors i Usuaris Euroconsum i amb una associació d'accionistes d'Endesa.

L'elèctrica va recórrer el passat 6 de febrer la decisió del Consell de Ministres després d'assegurar que les condicions imposades pel Govern espanyol per a l'autorització no eren correctes.

Per la seva banda, el president d'Endesa, Manuel Pizarro, afirmà ahir que si triomfa l'OPA se n'anirà a ca seva després de «defensar els interessos dels accionistes». També deixà clar que se'n anirà a ca seva perquè no es veu «com empleat de La Caixa», accionista de control de l'empresa gasista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris