nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

PSOE i CiU arriben a un acord i aproven el títol de drets i deures

ERC, PP i ICV critiquen el posicionament dels nacionalistes de Mas

La Ponència del Congrés i del Parlament català encarregada d'elaborar un informe sobre l'Estatut donà ahir horabaixa via lliure al títol primer de la reforma, que recull la carta de Drets i Deures a la qual CiU donà el seu vot a favor.

El PSOE per poder sumar als d'Artur Mas han introduït matisos en tres articles, deixant clar que el desenvolupament d'aquests drets ha d'ajustar-se a la legalitat vigent. Els nacionalistes, que havien arribat a amenaçar de trencar l'acord amb el PSOE si no canvien el títol, justificaren ahir el seu canvi de vot al·legant que aquestes precisions són suficents i destacant que s'ha avançat en el règim lingüístic en consolidar-se l'exigència d'un coneixement «adequat i suficient» de català per part dels funcionaris de l'Administració de l'Estat.

Per contra, tant el PP com els representants d'ERC i ICV coincidiren a criticar l'actitud de CiU i menysprearen l'absència a la reunió d'ahir de dues de les seves principals figures, Artur Masi i Josep Antoni Duran i Lleida. Per contra, els socialistes denunciaren «la catalanofòbia» del PP i retragueren als republicans certa «escenografia» de la seva dissidència ja que la formació independentista donà suport a gairebé tots els articles.

En aquest Títol Primer, que al llarg de quaranta articles desglossa els drets i deures dels ciutadans, fou objecte d'esmena a la totalitat per part del PP perquè, segons explicà Federico Trillo, pot ser insconstitucional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris