nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El PSOE adverteix que podria existir «un escàndol de gestió molt greu en el Govern Aznar»

El Tribunal de Comptes ha detectat nombroses deficiències en l'adjudicació dels contractes

Dijous passat es va conèixer que el Tribunal de Comptes ha detectat, en el seu informe de fiscalització sobre contractació pública el 2003, nombroses deficiències en l'adjudicació dels contractes realitzats pel Govern, que considera que no sempre va respectar els principis de concurrència i concurs públic.

Pel Partit Socialista, això suposa un «escàndol de gestió molt greu», per la qual cosa ha sol·licitat la compareixença urgent del president del Tribunal perquè expliqui les dades, alhora que insta l'anterior ministre de Treball, Eduardo Zaplana, que expliqui els comptes de la Seguretat Social.

El portaveu del Tribunal de Comptes, Francesc Vallès Vives, explicà ahir que les conclusions aparegudes en l'informe del Tribunal de Comptes sobre contractes públics l'any 2003 podrien generar «un escàndol de gestió molt greu del Govern Aznar», que afectaria molts ministeris i especialment el de Treball, si el màxim òrgan fiscalitzador aconsegueix demostrar adjudicacions «a dit» i que a més a més «beneficien» empreses proveïdores vinculades amb els populars.

Ara, el PSOE analitza amb detall aquest informe, que és «bastant contundent, llarg i molt complex». En aquest document, apareixen diferents valoracions i conclusions que donen pistes sobre «un possible gran escàndol» protagonitzat per l'anterior Govern del PP i que podria treure a la llum adjudicacions directes que pujarien entorn de 4.000 milions d'euros.

Pel diputat socialista, hi ha «indicis molt greus» d'actuacions en què la urgència i la falta de publicitat no apareixen justificades.

«Les adjudicacions directes poden succeir quan, en determinats assumptes, l'Administració entén que només pot haver-hi una única empresa amb capacitat de facilitar el producte que es demana o quan és una urgència motivada. Però si el Tribunal diu que s'ha actuat sense que hi hagin concorregut aquest tipus de circumstàncies, és que s'ha actuat al marge de la llei», explicà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris