nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El Govern assegura que no hi ha cap «negociació entre bastidors» amb ETA

Zaplana afirma que «si el PP hagués continuat governant, parlaríem del final de la violència»

90878

El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, contestà les acusacions del PP.

El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, digué ahir que «no està tenint lloc una negociació entre bastidors» amb ETA i, encara que reafirmà la seva «esperança» que el final del terrorisme està pròxima, assegurà que el Govern continuarà «fuetejant» la banda fins que anunciï l'abandonament de les armes.

López Aguilar va qualificar d'«insídies» les afirmacions del PP que l'Executiu està negociant en secret amb ETA o traint les víctimes i va dir que aquest partit «faria un gran servei a la societat (...) si acostàs l'espatla la centèsima part del que els socialistes ens vàrem apropar quan érem a l'oposició».

«Clarament hi ha un horitzó i una esperança que puguem veure en un futur no llunyà el final de la violència una vegada que ETA constata que està absolutament derrotada», digué el titular de Justícia, que afegí que «hem de continuar fuetejant ETA fins que ETA emeti aquest missatge que ha cessat de manera definitiva i terminal en la seva violència».

Excarceracions
Sobre la polèmica sobre les excarceracions de presos etarres amb llargues condemnes gràcies a l'aplicació del Codi penal de 1973, López Aguilar digué que «la llei és la llei i és la nostra grandesa, no la nostra debilitat, no hem de lamentar-nos».

«És la mateixa llei que ha estat vigent durant els anys de Govern del PP i és la que explica que quan Rajoy, Acebes i Zaplana eren al Govern es produïssin 311 excarceracions d'etarres, 65 d'ells amb crims horrorosos i condemnes enormes», afegí.

Del seu costat, el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, afirmà ahir que si aquest partit hagués governat Espanya els dos últims anys, es podria estar parlant, «amb rigor i des de la veritat més absoluta, del final dels terroristes, però no des de la negociació, sinó des de la lluita policial i legal».

Zaplana, qui atribuí la compareixença de divendres del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al seu «nerviosisme» i al seu intent per «guanyar la credibilitat que ha perdut» amb la seva política antiterrorista, féu aquestes declaracions als periodistes al final d'un acte del PP a Alacant.

«Si en aquests dos anys que du Zapatero al capdavant del Govern hi hagués continuat el PP, els assegur que sí que podríem estar parlant, amb moltíssim rigor i des de la veritat més absoluta, del final dels terroristes, però no des de la negociació, sinó des de la lluita policial i legal», manifestà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris