nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Zapatero: «És el millor moment per al principi de la fi d'ETA»

Assegura que es basa en informació que no pot revelar per motius de seguretat

94160

José Luis Rodríguez Zapatero comparegué després del Consell de Ministres.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, exigí ahir al PP responsabilitat i col·laboració en la lluita contra el terrorisme i que posi fi a l'ofensiva que ha llançat contra l'Executiu per aquesta matèria. Zapatero assegurà que té la «convicció» que és possible entreveure «el principi del final d'ETA», gràcies que l'actual és «potser el millor moment en molts anys». El cap de l'Executiu assegurà que es basa en informació que no pot revelar per motius de seguretat i que no comparteix amb el principal partit de l'oposició per la falta de confiança que hi ha entre socialistes i populars.

«No es tracta d'optimisme ni de pessimisme. És una convicció que parteix d'una idea que serveix per a la vida en general i per a la política i la convivència en particular: es cull el que se sembra», digué Rodríguez Zapatero en la seva compareixença després del Consell de Ministres. I el que aquest Govern sembra és «l'esperança d'acabar amb la violència». «Estic parlant d'una convicció que podem estar en un moment, potser el millor des de fa molts anys, per veure l'inici del principi del final del terrorisme etarra».

No aclarí el president del Govern si existeix ja un diàleg amb ETA i es limità a dir que la prudència obliga a no revelar com pot ser una hipotètica negociació. Sí va dir que, si es confirmàs la seva esperança de pau, «el Govern s'agafarà el seu temps per fer una passa que, en tot cas, serà en els termes que ha aprovat el Parlament». I l'actitud del PP, afegí, «no perjudicarà les expectatives de final de la violència».

I és que Zapatero llançà un dur al·legat contra el PP, partit al qual va exigir que sigui més responsable. Digué que «tots els governs que hi ha hagut, tots, han comptat amb el suport lleial, la comprensió, l'ajuda de l'oposició en la lluita contra el terrorisme», menys el seu. «És un deure per la meva part, com a president del Govern, fer una crida a la responsabilitat, i si m'ho permeten m'hi sent amb tota l'autoritat moral, perquè jo també vaig ser a l'oposició quatre anys i vaig fer costat en tot al Govern en la lluita contra el terrorisme», va precisar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris