cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Rajoy a ZP: «Això de l'Estatut i ETA és una vergonya de què esper que es penedeixi»

ERC lamenta que el sistema de finançament no solucioni els problemes del Principat

91032

Mariano Rajoy demanà a Rodríguez Zapatero en què consisteix el pacte assolit entre PSOE i CiU.

El líder del PP, Mariano Rajoy, aprofità la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats per tirar en cara al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que «fa molt temps» que ha perdut tota la confiança que tenia en ell. «El que està fent amb el tema de l'Estatut i el d'ETA és una vergonya de la qual esper es penedeixi aviat», li etzibà des de la bancada popular. Mentrestant, el portaveu d'ERC, Joan Puigcercós, lamentà que el sistema de finançament pactat per a l'Estatut sigui insuficient per solucionar els problemes que travessa Catalunya, però es va comprometre a treballar per l'acord i perquè la reforma millori «les condicions de vida dels treballadors de Catalunya».

Zapatero i Rajoy arribaren a una debat sobre la confiança després que el líder del PP demanàs al president en què consistia l'acord que, en matèria de finançament, havia assolit amb el responsable de CiU i si havia de creure en les xifres que aporta Convergència i Unió a la seva pàgina web o al vicepresident econòmic, Pedro Solbes. «Qui creiem?», es demanà.

«Fa molt temps que he perdut la confiança en vostè. El que està fent en aquest tema i en el d'ETA és una vergonya de la que esper es penedeixi aviat», sentencià Rajoy.

Segons ERC, la proposta de finançament entre socialistes i convergents no soluciona aquests problemes que té Catalunya però, tanmateix, la formació republicana continuarà treballant en la ponència de l'Estatut «amb un sentit constructiu i positiu per arribar a un acord».

La finalitat d'ERC és aconseguir un finançament que disminueixi el dèficit fiscal, garanteixi la igualtat d'oportunitats per a tots i que millori les condicions de vida dels treballadors de Catalunya.

Per la seva banda, Rodríguez Zapatero ressaltà en la seva resposta que s'està construint un estat de benestar amb importants prestacions socials.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris