cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Els fiscals del TS avalen l'acumulació de penes a etarres si no canvia la Llei

Neguen intencions polítiques i diuen que Pumpido no sabia el dictamen

La reunió de la Junta de Fiscals de la Sala del Penal del Tribunal Suprem serví ahir per llançar un missatge d'unitat, davant de la polèmica generada pel recurs presentat per l'etarra Henri Parot.

La Fiscalia té clar que, si no hi ha canvis en la legislació i en la jurisprudència, el seu criteri serà el mateix que amb aquest terrorista, encara que li sigui favorable. No hi ha intencionalitat política després d'aquesta decisió, explicaren els fiscals, que també negaren que el fiscal general, Cándido Conde-Pumpido, tingués coneixement del dictamen sobre Parot abans que es presentàs.

El d'aquest etarra no serà l'últim cas. Francisco Múgica Garmendia, àlies «Pakito», sobre el qui pesen condemnes de 4.900 anys de presó per una llarga llista d'assassinats, ha sol·licitat la mateixa acumulació de penes.

La Fiscalia del Suprem assegura que actua avalada per la llei d'Enjudiciament Criminal i el Codi penal, i en la interpretació que ha fet el Tribunal Suprem d'aquells texts legals. Per això, el Ministeri Públic continuarà avalant l'acumulació de penes de la qual es vol beneficiar l'etarra Henri Parot, per així poder sortir de presó el 2009 després de estar-hi 20 anys.

No hi hagué veus discrepants a la reunió presidida per Comde-Pumpido, segons explicà el tinent fiscal del Suprem, Juan José Martín Casallo, en roda de premsa després de la trobada.

El fiscal general, segons explicaren després de la reunió, no coneixia de manera prèvia la decisió adoptada per la Fiscalia del Suprem de donar suport al recurs d'Henri Parot. Un dels caps de la Fiscalia del Penal del Suprem, Luis Navajas, l'informà posteriorment, segons ell mateix va explicar.

Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, advertí ahir que el seu partit farà «tot» el que estigui a les «seves mans» per evitar que etarres com Henri Parot o Pakito puguin acumular en una sola pena totes les condemnes que pesen sobre ells. En una trobada amb periodistes, Rajoy advertí que faran el que estigui al seu abast per evitar «que aquesta barbàrie es pugui cometre», indicà en ser preguntat sobre la petició de Pakito perquè es reagrupin les penes, seguint el recurs de Parot.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris