algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Acebes diu que el PP té més de 800 mil firmes a favor del referèndum

Insta el Govern «a prendre nota i a deixar de mirar cap a un altre costat»

El secretari general del PP, Àngel Acebes, anuncià ahir que aquesta formació ja compta amb més de 800.000 firmes en suport de la iniciativa de promoure un referèndum a nivell estatal sobre la reforma de l'Estatut.

En declaracions als mitjans de comunicació a Pozuelo de Alarcón, on participà ahir a la campanya de recollida de firmes promoguda pel PP, precisà que aquesta xifra s'havia aconseguit «en poc menys d'una setmana».

Segons Acebes, això demostra que 800.000 espanyols diuen al Govern «que ells també volen opinar i decidir sobre el que afecta a la seva vida i a la de la seva família».

Per aquest motiu, considerà que el Govern «ha de prendre nota» i «deixar de mirar cap a un altre costat», perquè n'hi ha molts d'espanyols que volen opinar sobre el que està passant.

«No pot ser que la capacitat de decisió de Mas i Zapatero exclogui una immensa majoria dels espanyols» perquè «la capacitat de decidir no la poden tenir uns pocs», afegí Acebes en al·lusió al pacte assolit entorn de l'Estatut entre el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de CiU, Artur Mas.

«Que Catalunya sigui una nació ens afecta a tots els espanyols. Les relacions de bilateralitat, de tu a tu, entre Catalunya i l'Estat signifiquen una situació de prevalença, de superioritat del nacionalisme català sobre la resta dels espanyols, perquè si, per prendre decisions sobre les inversions, finançament i infraestructures, primer ha de decidir Catalunya, s'estan col·locant en una situació de superioritat sobre la resta dels espanyols. És una cosa absolutament desenraonada, irracional i va contra el sentit comú i del sentiment nacional d'Espanya», assegurà.

Acebes fou rebut i acomiadat entre aplaudiments a la seva arribada a l'estand que el PP té situat a Pozuelo per demanar firmes en suport a la proposició no de llei del PP que insta Zapatero que sotmeti a referèndum si considera convenient que Espanya continuï sent una única nació, en la qual tots els seus ciutadans siguin iguals en drets i obligacions.

El número dos del PP va subratllar que el president de CiU ha reconegut en una recent entrevista que el que ha pactat amb el Govern central és la capacitat de decidir de Catalunya, una cosa que Acebes traduí com «el dret a l'autodeterminació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris