cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Piqué acusa el tripartit de voler rompre «l'Espanya constitucional»

Camps acusa Zapatero d'anar cap a «una Espanya amb complexos»

El president del PP català, Josep Piqué, denuncià ahir el «tacticisme» de la política que s'està fent a Catalunya en els darrers temps i advertí que el que es pretén és «capgirar el nostre marc institucional, per trencar l'espina dorsal de l'Espanya constitucional, d'això que anomenam l'Estat de les autonomies».

Piqué féu aquestes declaracions a Victòria, en un acte organitzat per Noves Generacions en el qual també participaren la presidenta del PP basc, María San Gil, i el president del País Valencià, Francesc Camps, qui acusà el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de voler fer «una Espanya amb complexos» i d'«estar influït pels qui no creuen en la nació».

El líder català manifestà que davant una forma de fer política «des del compromís, l'esforç i el sacrifici», com fa el PP basc, hi a una altra forma, que és la de Camps, i que passa per governar «pensant en els interessos dels ciutadans de València», i «aconseguint consensos des de la generositat estenent la mà a l'oposició», existeix una altra modalitat més que és la que s'està desenvolupant a Catalunya.

«En els últims temps tota la política està presidida per una apoteosi delirant del tacticisme, cercant només objectius polítics, amb segones intencions, interessos electorals i partidistes i oblidant-se del més elemental en política, que és pensar en el que preocupa a la gent», lamentà Piqué.

Després d'indicar que a la seva terra «és molt difícil sostenir un debat racional sobre cap tema», afegí que «no es parla de com tornar a debatre de la distribució competencial dins del marc de la Constitució», sinó que del que es tracta és de «donar un gir al nostre marc institucional», per «trencar l'espina dorsal de l'Espanya constitucional, d'això que anomenam l'Estat de les autonomies».

«Es parla de com vàrem redistribuir el poder polític en benefici del nivell autonòmic», indicà, abans de preguntar-se si «necessàriament això ha de ser sempre bo en totes i cada una de les circumstàncies». Piqué explicà que tot el procés que ha seguit l'Estatut ha estat conduït per determinades forces polítiques «pensant no en el que hem de pensar els polítics, sinó en com li trec jo tallada i avantatge a tot el que està succeint». «Jugant amb les institucions, amb l'estabilitat de l'Espanya constitucional i amb el consens bàsic».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris