nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

El Govern aprova amb 20 condicions l'OPA de Gas Natural sobre Endesa

Solbes diu que l'operació no atempta contra la competència, sinó que la fomenta

La decisió està ara a les mans dels accionistes. Com era de preveure, el Consell de Ministres aprovà ahir la polèmica OPA de Gas Natural sobre Endesa, encara que «amb condicions». El Govern considera que aquesta operació no només no atempta contra la competència sinó que «contribuirà a fomentar-la». Per això, l'ha acceptat, encara que amb una vintena de condicions.

El Govern ha volgut tenir en compte l'interès dels ciutadans, i per això ha aprovat, encara que amb condicions, l'oferta de compra de Gas Natural sobre Endesa. Així, ha justificat el Govern central la llum verda que dóna a l'operació financera. que considera que redundarà en un benefici important per al país. Segons el titular d'Economia, Pedro Solbes, l'empresa resultant serà més petita que Endesa al mercat elèctric i que Gas Natural en el gasista, fet pel qual es reduirà la concentració en ambdós mercats.

L'objectiu és que el sector energètic espanyol compti a curt termini amb un nou operador al mercat elèctric i fins a dos al mercat de distribució de gas natural gràcies a les desinversions que es realitzin.

El Consell de Ministres no ha tractat res del pacte amb Iberdrola, ja que no afecta la competència al mercat interior.

La vicepresidenta de l'Executiu, María Teresa Fernández de la Vega, explicà a la roda de premsa després del Consell que s'han tingut en compte els informes de la Comissió Nacional de l'Energia i el Tribunal de Defensa de la Competència, malgrat que aquest havia desaconsellat aprovar l'operació al·legant que tindria conseqüències «irreparables» al sector elèctric i gasista.

El Govern no ha considerat procedent prohibir l'operació de concentració perquè creu que és possible subordinar l'autorització a certes condicions que garanteixin que no s'obstaculitzarà el manteniment de la competència efectiva als mercats analitzats. «S'ha cercat l'adequat equilibri entre la lliure presa de decisions empresarials i la protecció de la competència efectiva als mercats i dels interessos dels consumidors», assegurà de De la Vega.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris