nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Altadis entra en la guerra de preus i rebaixa fins a 65 cèntims el tabac

Sanitat qualifica l'actuació de les tabaqueres de «boicot a la Llei»

La tabaquera francoespanyola Altadis ha rebaixat el preu de les seves principals marques de cigarrets entre 50 i 65 cèntims com a reacció a la nova situació de mercat, després de la retallada inicial del seu principal competidor, Philip Morris. Aquesta guerra de preus facilitada per les desinversions en publicitat intenta contrarestar els efectes negatius per al consum de la nova Llei antitabac. Per Defensa de la Sanitat Pública, la nova política de les tabaqueres és un «boicot a la Llei» i proposa al Govern gravar-ne amb un euro cada paquet.

«La decisió de reduir els preus de Fortuna, Nobel i Ducados és una reacció directa als darrers canvis de preus dels cigarrets al mercat espanyol i pretén mantenir la competitivitat d'Altadis», no dubten a afirmar des d'Altadis. Tot i així, confien a limitar fins a 170 milions d'euros l'impacte en el seu compte de resultats, impacte que es compensaria amb el programa d'estalvis totals previst per al període 2006-2008, que supera els 200 milions gràcies a la desinversió en publicitat i a un pla de reorganització industrial.

Com a rèplica a la rebaixa de Marlboro, principal actiu de Philip Morris, que va passar a costar 15 cèntims menys que Fortuna, Altadis ha abaixat el preu d'aquest i de Nobel 65 cèntims, i el de Ducados, mig euro. D'aquesta manera, les dues primeres costaran 1,85 euros per paquet, mentre que la marca líder de tabac negre tindrà un preu de 2 euros, encara 25 cèntims per sobre del seu germà ros.

Aquesta guerra de preus ha estat durament criticada per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública, ja que considera que boicoteja la nova Llei antitabac. Per tant, recomanen al Govern actuar «amb contundència» per assegurar-se que els preus no continuïn manipulant-se a la baixa». Per això proposen gravar amb un euro més d'imposts cada paquet de tabac.

Aquest col·lectiu defensa com a úniques mesures eficaces per al control del tabaquisme la restricció de fumar als espais públics tancats i l'augment dels preus, principal element dissuasiu per als joves.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris