nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El Tribunal de la UE rebutja la petició d'Endesa de paralitzar l'OPA

Segons l'acte judicial europeu, «no hi ha un perjudici irreparable»

El Tribunal de Luxemburg ha desestimat adoptar mesures cautelars, tal com li havia sol·licitat Endesa, per paralitzar la tramitació de l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) formulada per Gas Natural, ja que considera que no existeix un «perjudici irreparable». Endesa valora la decisió del Tribunal europeu i assegura que el més important és que el procediment principal serà resolt abans que acabi l'OPA.

El president del Tribunal de Primera Instància de la Unió Europea, Bo Vesterdorf, desestimà ahir la petició de l'elèctrica espanyola en considerar que no ha demostrat l'existència d'un perjudici «greu i irreparable». Al seu acte de rebuig de les mesures cautelars, Vesterdorf argumenta que el Tribunal pot sentenciar per procediment accelerat sobre el fons de l'assumpte abans que Gas Natural adquireixi control efectiu d'Endesa, a mitjan juny. A més assegura que Endesa pot acudir als tribunals espanyols per evitar els possibles perjudicis.

Endesa havia recorregut davant del Tribunal de Luxemburg la decisió de la Comissió Europea de traslladar l'expedient a les autoritats espanyoles argumentant que l'operació no tenia dimensió comunitària. Demanà mesures cautelars perquè es paralitzi la tramitació de l'OPA fins que es pronunciï la sentència definitiva. L'acte recorda que perquè el Tribunal accepti les mesures cautelars s'han de demostrar el seu caràcter urgent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris