cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

ZP aposta per treballar en immigració amb els països veïns, en al·lusió a Marroc

El cap de l'Executiu és a Ceuta i Melilla en visita oficial, la primera d'ençà de 1980

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir a Melilla que per solucionar els problemes de la immigració és necessari treballar conjuntament amb la Unió Europea i amb els països veïns. Aquesta va ser l'única al·lusió al Marroc que va fer en el seu discurs després de reunir-se amb el president de la ciutat autònoma, Juan José Imbroda. Zapatero es felicità d'haver acomplert la seva promesa de visitar les dues ciutats autònomes (avui serà a Ceuta), encara que «alguns varen dir que era un brindis al sol».

És la primera visita d'un president del Govern des que Adolfo Suárez la fes el 1980.

Rodríguez Zapatero, després de reunir-se amb Imbroda, assegurà que «el Govern és molt conscient de la singularitat de Melilla i de les especials condicions en les quals tenen lloc les seves activitats i de desenvolupament econòmic». Malgrat aquest reconeixement, el cap de l'Executiu no va fer una proclama específica de l'espanyolitat de les dues ciutats autònomes, una cosa que ja ha fet en ocasions precedents. Imbroda, en tot cas, es mostrà satisfet amb la visita, que demostra que «Espanya està amb Melilla».

La immigració va ser un dels punts fonamentals del discurs de Zapatero. Segons explicà, és necessari ordenar aquest fenomen i legalitzar-lo, mentre es garanteix el compliment dels drets humans. Afegí que «el que exigeix la societat» és garantir la seguretat i col·laboració amb el conjunt de la Unió Europea i amb els «països veïns». Aquesta va ser l'única al·lusió directa al Marroc que va fer en el seu discurs després de reunir-se amb Imbroda. Sobre aquest aspecte, el president de Melilla assegurà que la ciutat autònoma «no és un apèndix d'Espanya, sinó una part d'Espanya». «Demandam l'ajuda justa, solidària, de les institucions de l'Estat», afegí.

El president espanyol garantí el seu compromís amb el futur econòmic de Melilla i va realitzar diversos anuncis. Així, explicà que ja s'ha pres la decisió de posar en marxa la construcció d'un nou hospital als terrenys de l'actual hospital militar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris