cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Primera missió balear a l'Afganistan

Una unitat del SAR de Palma romandrà quatre mesos a Herat

Un esquadró operatiu del SAR 801 format per dos pilots, un mecànic de vol, un sanitari i dos rescatadors, i integrants del Servei de Sanitat de la base aèria de Son Sant Joan, entre aquests un comandant mèdic i un de suport, de l'esquadró de manteniment, realitzarà entre abril i juny la primera missió d'aereo-evacuacions mèdiques a Afganistan (Medevac).

La seva base estarà situada a la ciutat d'Herat, al nord d'Afganistan, on conviuran amb uns mil militars italians, eslovens i, sense dubte, espanyols. Empraran un «Super Puma», un dels helicòpters més moderns, i afirmen que estan «molt preparats», segons assenyalaren ahir.

Un exemple que justifica aquesta seguretat de la qual fan gala els integrants de la unitat palmesana són les hores de vol. Entre els dos pilots i el mecànic acumulen 8.000. La resta coneix el seu treball a la perfecció, també amb milers d'hores dedicades al salvament marítim i terrestre.

«Ens dirigim a un país on hi ha un relatiu ambient d'amenaça, però estam preparats», explicà el tinent coronel al comandament de la unitat. (Els seus noms han de romandre en l'anonimat per raons de seguretat).

Saben que es trobaran amb un desert implacable, i que en moltes ocasions hauran de volar amb els seus helicòpters a molt baixa alçària, sempre pendent de qualsevol reflex o moviment per repel·lir un possible atac. Però la seva missió bàsica és la d'aereo-vacuacions mèdiques, traslladant ferits, com ja hi feren el 2002 a Moçambic, amb motiu de les inundacions. Però clar, allà no hi havia amenaces.

«Ens preocupa més la tranquil·litat dels nostres familiars que el fet de moure'ns en un ambient hostil. Sabem que no és fàcil per a ells, però això és el que ens agrada fer i per a això ens hem preparat a consciència», explicaren, mentre ensenyaven part del equip que usaran a Afganistan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris