muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

L'IPC se situà en el 3,8% interanual, la taxa més alta des de l'any 2002

Solbes reconeix que l'índex econòmic de desembre no és gens bo

L'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) d'Espanya pujà quatre dècimes el desembre, fins a situar-se en el 3,8% interanual, segons l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística. El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, reconegué que la dada no és gens bona, ja que si es confirma quan l'INE publiqui la dada definitiva el 13 de gener, serà la xifra més alta des de 2002, quan l'IPC duplicà l'objectiu del Govern i tancà l'exercici en una taxa del 4%.

En comparèixer després del Consell de Ministres per explicar el nou quadre macro, Solbes afirmà que «la xifra no és gens bona». La dada avançada d'inflació demostra, segons el PP, que Espanya té un greu problema en matèria de control de preus. Així ho manifestà el seu secretari executiu d'Economia i Ocupació, Miguel Arias Cañete, qui afirmà que el seu partit fa molt de temps que critica la falta d'acció del Govern davant les males dades d'inflació i que l'Executiu s'ha estimat més orientar la seva política econòmica «cap a altres qüestions».

Cañete criticà l'«enorme passivitat» de l'Executiu davant la inflació i digué que «les dades no enganyen». Per ell, la inflació interanual de desembre, en cas que es confirmi, ha estat «una de les pitjors dels últims anys i substancialment superior a la de l'any passat».

El PP destaca que la dada de desembre anticipa taxes pitjors, perquè per gener estan anunciades pujades en transport, gas i electricitat. Els populars consideren que les dades publicades ahir plantegen un escenari «molt negatiu» en termes d'inflació i de competitivitat per a l'economia espanyola el 2006.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris