muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Govern i quadripartit acosten posicions sense assolir cap acord clau per l'Estatut

Per CiU, el tripartit està lliurat al PSOE i està contribuint «a rebentar la dignitat del país»

92040

Govern, PSOE i quadripartit es reuniren ahir a la Generalitat durant tres hores.

La reunió entre els membres del quadripartit i la delegació del Govern i el PSOE sobre el projecte d'Estatut començà ahir matí amb poques expectatives de tancar un acord. Tres hores i mitja després, els negociadors dels partits polítics catalans i l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero compareixien davant dels mitjans de comunicació informant de lleugers avanços, en matèria d'institucions i drets i deures, però sense haver abordat els temes essencials de la reforma, en els quals presisteixen grans diferències.

El portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, assegurà que en la reunió hi hagué «moltes aproximacions literàries», amb propostes per escrit alternatives tant a l'Estatut com a les esmenes del PSOE i sobres les quals s'ha de matisar, millorar i presentar noves propostes». El portaveu d'ERC, Joan Ridao, encara que en va fer una valoració positiva, assenyalà que aquesta trobada «no fa prejutjar en cap cas un acord final». Tot i així, va reconèixer que s'han registrat «avanços i concrecions», entre els quals destacà el d'institucions, que s'ha tancat «amb un acord generalitzat» dels quatre grups catalans i el PSOE, i en alguns articles del títol de Dret i Principi Rectors.

Per CiU, el tripartit està lliurat al PSOE i està contribuint «a rebentar la dignitat del país, de la seva gent i institucions». Així, Homs recordà que la distància entre la promesa de ZP i les esmenes del PSOE és abismal i explicà que CiU no ho «dissimularà», per la qual cosa es negà a manifestar «acords o desacords» si no és partint de la totalitat del text, fet que inclou també aquests punts essencials que no es tractaren ahir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris