nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Tres de cada cinc espanyols creu que hi ha massa immigrants, segons el CIS

Un 53 per cent està a favor que els estrangers arrelats puguin votar a les generals, segons el CIS

El baròmetre del CIS del mes de novembre revela que tres de cada cinc espanyols considera que hi ha «massa» estrangers a l'Estat. Això no obstant, la mateixa enquesta posa de manifest que més de la meitat està a favor que els que estan arrelats puguin votar en les eleccions generals.

La immigració és la segona preocupació que manifesten els espanyols, per darrere de l'atur, en el baròmetre del CIS del mes de novembre. Concretament, un 40 per cent dels enquestats declararen que la percebien com un problema. Tanmateix, quan se'ls preguntà pels assumptes que més els afecten personalment, només un 13'3 per cent fa referència a la immigració.

Malgrat tot, el col·lectiu d'immigrants és millor percebut que el dels gitanos. Gairebé una quarta part dels enquestats confessa que no li agradaria que els seus fills compartissin classe amb nins de famílies gitanes, mentre que el percentatge dels que no volen que els seus fills estudiïn a la mateixa aula que nins immigrants és d'un deu per cent.

Igualment, un 40'2 per cent dels enquestats asseguren que els molestaria «molt o bastant» viure amb persones d'ètnia gitana; percentatge que baixa fins a un 14'13 per cent en el cas dels immigrants. En qualsevol cas, més de la meitat dels espanyols -53'4%- contestà a favor que els immigrants arrelats puguin votar en les eleccions generals. A més, fins a un 60'8 per cent creu que haurien de tenir dret a votar en les municipals.

Del baròmetre es desprèn que hi ha molt més consens quant a política migratòria. Gairebé el 85 per cent creu que només s'ha de permetre l'entrada dels immigrants que disposin de permís de treball. Les facilitats que els espanyols donarien als estrangers són, en primer lloc, l'educació dels seus fills (92'5 per cent), una feina en igualtat de condicions amb els espanyols (86'4 per cent); assistència sanitària gratuïta (81'3 per cent) i la pràctica de la seva religió (81'2 per cent). Malgrat això, gairebé un 60 per cent prefereix que la immigració procedeixi de països on es tinguin les mateixes tradicions i costums.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris