nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ibarretxe tira endavant els seus pressupots amb el suport del PSE

Els comptes del 2006 mantenen els ajuts a familiars de presos d'ETA

El ple del Parlament basc aprovà ahir el projecte de pressupost autonòmic per al 2006 gràcies al suport del PSE i a l'abstenció d'Aralar.

Els comptes no reberen el suport del Partit Popular ni d'EHAK. En el debat, tant els socialistes com els populars no es mostraren d'acord que s'hi incloguin ajudes per als familiars dels presos d'ETA. Tanmateix, aquestes es mantindran tot i que el document final no n'inclourà ni per a Udalbiltza (Batasuna) ni per a Udalbide (electes de PNB i EA).

El debat pressupostari no serví perquè prosperàs cap de les esmenes parcials formulades pels diferents grups. Per tot plegat, l'inici de les votacions es va veure marcat per la petició del PSE i d'Aralar que algunes de les propostes es votassin per separat, i no que totes les de cada grup es presentassin en bloc.

D'aquesta manera, els socialistes es mostraren en desacord amb l'esmena del PNB per al finançament d'Udalbide. Aquesta iniciativa de l'Executiu quedà avortada pels vots en contra del PSE i del PP i per l'abstenció d'EB, Aralar i EHAK.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris