nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern considera poc creïble l'oferta del PP sobre l'Estatut

Els populars qualifiquen les esmenes dels socialistes «un nyap»

El Govern no es fia de l'oferta d'acord sobre el projecte d'Estatut llançada dimarts pel líder del PP, Mariano Rajoy. De fet, el secretari d'Estat de Comunicació, Fernando Moraleda, recordà unes paraules de Rajoy del passat 2 de novembre sobre el debat de l'Estatut: «El grup popular no està disposat a servir de coartada en aquest frau, ni a legitimar la il·legalitat».

Així, l'Executiu va eludir pronunciar-se sobre qualsevol tipus de pacte o «gest» amb el PP, perquè el que fa falta és «voluntat decidida per aconseguir l'acord».

Des de les files del PP, el seu portaveu, Eduardo Zaplana, va instar el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a decidir si accepta o no l'oferta de Rajoy, ja que suposa «una de les darreres oportunitats que li queden per reconduir la crisi»». A més, el popular qualificà de «nyap» les esmenes presentades pel PSOE a l'Estatut.

El socialista Diego López Garrido expressà molt gràficament les reticències que també té el PSOE respecte a l'oferta de Rajoy i la intenció del PP: «Arriben amb intencions inquietants. Tenen tantes contradiccions que han entrat pegant coces, de mala gana i protestant. Volen jugar, però pegant puntades de peu al barb». Encara que els socialistes consideren «una passa en la bona direcció que el PP vulgui sumar-se a la negociació de l'Estatut», Garrido assenyalà que la prioritat del PSOE en el diàleg i l'acord continua sent el quadripartit català, perquè les esmenes del Partit Popular a l'Estatut suposen «una esmena d'abolició» de la qual ningú no s'escapa.

«És difícil creure algú que allarga la mà quan amb l'altra t'està empenyent», digué el secretari d'Estat de Comunicació, qui va jutjar que Rajoy «és presoner» de totes les seves declaracions contràries a l'Estatut i de l'actitud que el seu partit ha mantingut des que en va començar la reforma al Parlament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris