algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Gas Natural denuncia Endesa per violar el deure de passivitat a l'OPA

Demana que es prohibeixi la campanya publicitària de l'elèctrica

Gas Natural presentà ahir una denúncia contra Endesa en el jutjat mercaltil número 1 de Barcelona per violació del deure legal de passivitat davant l'Oferta Pública d'Adquisió d'Accions (OPA) llançada per la gasista catalana, segons informaren ahir fonts de la companyia.

Gas Natural entén que l'entrega prevista de dividends per part d'Endesa als seus accionistes amb càrrec a les plusvàlues generades per la venda d'actius, com el grup Auna o Smartcom, en pot pertorbar l'oferta. A més, l'empresa sol·licità al jutjat que impedeixi les subhastes d'actius immobiliaris que permetin entregar un dividend extraordinari als accionistes d'Endesa, com també la campanya que està duent a terme en diversos mitjans de comunicació.

La gasista catalana creu que els dividends que Endesa té previst entregar als seus accionistes podria superar un global d'1'2 euros per acció i suposen posar obstacles a la seva oferta i un canvi d'estratègia en plena OPA. En canvi, Gas Natural no s'oposa al pagament de dividends de 0,8 euros per acció a càrrec dels resultats de l'elèctrica del present exercici.

Així mateix, Endesa ha anunciat l'entrega d'un o diversos dividends a partir dels beneficis obtinguts per la venda de les seves accions del grup Auna i de l'empresa xilena Smartcom. El pagament d'aquests dividends que haurà de ser aprovat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), suposaria la sortida d'uns 1.400 milions d'euros de la seva caixa.

Endesa avançarà la junta d'accionistes a finals de gener o principis de febrer per aprovar aquesta nova política de retribucions, segons Gaceta de los negocios. Per la seva banda, el president de la CNMV, Manuel Conthe, considerà fa un mes que el pagament de dividends d'1,2 euros per acció atorgaria dret a Gas Natural a reduir la seva oferta per les accions de l'elèctrica, ja que «no és el mateix vendre una ovella prenyada que una que ja ha parit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris