algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP presentarà avui esmenes «clares i coherents» a la reforma de l'Estatut

El PSOE espera que Marín canviï d'actitud i permeti més termini per a les esmenes

83122

El secretari general del PP, Àngel Acebes, parlà de la reforma de l'Estatut.

El secretari general del PP, Àngel Acebes, confirmà ahir que el seu partit fixarà avui, a través del registre d'esmenes, la seva posició de desacord profund i radical amb el projecte d'Estatut. Aquestes esmenes es basen en el model estatutari de 1979; són «coherents i clares» amb les que es varen presentar al Parlament i defensen la Constitució i els principis d'unitat i solidaritat. Això no obstant, apuntà que tindran «la mà estesa» per negociar dins els marges de la Carta Magna.

En roda de premsa al carrer Génova, afegí que avui expressaran a la reunió de la Mesa del Congrés que hi ha hagut ja suficient termini per preparar i presentar esmenes, malgrat que la resta dels grups vol una ampliació del termini fins al 30 de desembre.

Després de recalcar que el PP no sol·licitarà una pròrroga per a una negociació de la qual ha estat expressament exclòs, va subratllà que ara toca fer públiques les esmenes i, després, s'obrirà una «nova etapa» en la qual es pugui negociar i arribar a acords, com marquen «les regles del joc i els procediments».

Dit això, insistí que la voluntat dels populars és registrar avui les seves esmenes per proposar el canvi del model que sustenta -a parer del PP- el projecte que s'està tramitant a les Corts, ja que creuen que cerca un estat confederal i una reforma de la Constitució a través d'un Estatut. Per això, a més de propostes hi haurà esmenes de supressió.

Pel seu costat, el PSOE confia que el president del Congrés, Manuel Marín, «reconsideri» la seva negativa a ampliar fins divendres pròxim el termini d'esmenes a la reforma de l'Estatut si el PP no li dóna suport i que a la reunió que avui fa la Mesa voti a favor perquè la pròrroga pugui aprovar-se per majoria.

En roda de premsa, el secretari general del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, responsabilitzà el PP de la situació creada a la Cambra Baixa pel seu rebuig a fer costat a l'ampliació del termini, que venç avui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris