algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ensurt de Bono a Bòsnia

El ministre resultà il·lès en sortir de la pista l'avió que el duia a Mostar

64100

Bono amb el cap d'Estat Major de la Defensa després de sortir de l'aparell.

L'avió en el qual viatjava el ministre de Defensa, José Bono, per visitar les tropes espanyoles a Bòsnia sofrí ahir un petit accidenti quan aterrava a Mostar, després de sortir de la pista. El ministre telefonà al rei Joan Carles per comentar-li l'incident abans que se n'assabentassin pels mitjans de comunicació. «Si haguéssim trobat un obstacle hauria estat molt greu», li digué.

L'avió Hércules C-130 de la Força Aèria Espanyola que traslladà Bono i la seva delegació fins a Mostar sortí de la pista d'aterratge després de prendre terra bruscament a l'altura de la meitat de la pista i va perdre els frens com a conseqüència de la maniobra. L'aparell acabà sortint de la pista i frenà a 200 metres en un camp limítrof. Fonts de Defensa explicaren que el pilot de l'aeronau va prendre terra a causa de l'escassa visibilitat a la zona mitjana de la pista, la qual cosa li va obligar a frenar l'aparell bruscament.

El ministre va presenciar en primera línia la maniobra d'aterratge, ja que en aquell moment es trobava a la cabina de l'aparell al costat del pilot i el comandant. Dues unitats de bombers de Mostar procediren a comprovar l'existència d'algun foc a l'avió, en el qual viatjava també el cap de l'Estat Major de la Defensa, el general Félix Sanz, i un grup de periodistes, i verificaren que l'aparell no registrava cap dany important.

Després de l'incident, el ministre va telefonar al rei Joan Carles per informar-lo de l'incident per tranquil·litzar-lo davant de la possible alarma que es pogués generar entre els mitjans de comunicació. El titular de Defensa li explicà que el pilot, que els havia demanat disculpes, estava «destrossat psicològicament». «Si haguéssim trobat qualque obstacle hagués estat molt greu», li digué Bono al cap de l'Estat.

A Mostar, el ministre es va traslladar fins al destacament militar espanyol on va rebre els honors d'una companyia espanyola i va passar revista a les tropes acompanyat pel cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general de l'Exèrcit, Félix Sanz.

En el seu discurs davant de les tropes espanyoles, el JEMAD expressà la seva felicitació nadalenca als militars i ressaltà la important missió que desenvolupen en aquestes dates entranyables. Els va agrair també que realtzassin el seu treball lluny dels seus familiars i incidí que ho fan perquè creuen que es pot aconseguir «un millor món».

Per això, els va traslladar el reconeixement de tota la cadena de comandament . Posteriorment, el titular de Defensa destacà que gràcies a la seva tasca, Bòsnia ha passat a ser «un país que sortia d'una guerra per convertir-se en una nació que es prepara per entrar a la Unió Europea».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris