muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Generalitat demana a Madrid un «gran moviment» en finançament

El PSOE no troba exagerat cedir més del 50% de l'IRPF a les CA

El portaveu del Govern català, Joaquim Nadal, demanà ahir al Govern un «moviment important» en matèria de finançament per facilitar un pacte amb els partits catalans, i digué que veu factible ««un acord marc» sobre l'Estatut la pròxima setmana».

En una entrevista Nadal es referí així a l'evolució de la negociació sobre l'Estatut i apuntà que, si s'aconsegueix un acord genèric abans que acabi l'any, tal com espera, el mes de gener podria dedicar-se a concretar aquest preacord.

«Estam en un moment en què, por una part, els negociadors del Govern negocien amb els partits sobre el capítol de competències i altres qüestions i, d'altra banda, el conseller d'Economia i els partits que donen suport a l'Estatut estan parlant amb el Ministeri d'Economia pel finançament», digué.

De la seva banda, la secretària de Política Econòmica i Treball del PSOE, Inmaculada Rodríguez Piñero, assegurà que hi ha un marge de negociació sobre la cessió de part dels imposts especials i de l'IRPF, com s'està plantejant en la negociació de l'Estatut. Al seu parer, no és exagerat que les comunitats autònomes gestionin més d'un 50 per cent sempre que es compleixin els marges de recaptació que ha de mantenir l'Estat. La portaveu socialista subrallà l'interès que té el seu partit d'arribar a un acord perquè serà bo per a Catalunya i per a l'Estat. Mentrestant el president extremeny, Rodríguez Ibarra, insistí que l'Estatut no perjudiqui «les altres CA».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris