algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

La cadena Cope demana disculpes per la falsa telefonada feta a Evo Morales

De la Vega diu que es demostra la «irresponsabilitat, frivolitat i prepotència» de l'emissora

92470

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, en roda de premsa.

El Consell d'Administració de la Cadena Cope demanà ahir públicament «disculpes» per la broma emesa dimecres passat en la qual un grup d'humoristes de la cadena telefonà al president electe de Bolívia, Evo Morales, fent-se passar pel president del Govern espanyol, i assegurà que amb això «només pretenia provocar la diversió, al fil de l'actualitat».

La cadena, en un comunicat llegit a l'informatiu de les dues del capvespre, fa extensives aquestes disculpes «a les persones i institucions afectades» i expressa la seva «estimació i respecte pel poble i les institucions democràtiques de Bolívia, un país germà -expressà- al qual desitjam els millors èxits per al futur».

En el seu comunicat, el Consell d'Administració aclareix, «davant la polèmica suscitada per l'actuació del Grupo Risa a La Mañana de la Cope, que mai no ha estat la seva intenció faltar al respecte al presidente electe de Bolívia, ni dificultar el normal desenvolupament de les relacions internacionals de nostre país. Per això -afegí-, lamentam que l'esmentada actuació hagi traspassat la línia marcada pels Estatuts de Ràdio Popular, que exigeixen el degut respecte a les persones i a les institucions legítimes».

En aquest sentit, explica que l'actuació dels humoristes «va tenir lloc en un context humorístic que només pretenia provocar la diversió al fil de l'actualitat».

Del seu costat, la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, assegurà ahir que sent «vergonya» del comportament de la cadena Cope en provocar l'incident diplomàtic amb Evo Morales, esdeveniment que per ella ha posat en relleu la «irresponsabilitat, frivolitat i prepotència» de l'emissora. De la Vega demanà una disculpa «contundent i clara», si bé va dir que desconeixia el comunicat.

De la Vega afirmà que l'ocorregut és «inqualificable i de greus conseqüències per a la política exterior espanyola», fet pel qual insistí en la necessitat d'una declaració «política» de part de la cadena d'emissores, que «ha de ser clara i contundent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris