algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern vol que el Vaticà actuï en la «broma» de la Cope a Morales

La Conferència Episcopal qualifica, en privat, d'«inacceptable» la telefonada de la Cope

81262

El ministre Moratinos es reuní amb l'encarregat de negocis de l'Ambaixada de Bolívia, Àlvaro Pozo.

El ministre d'Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, convocà ahir el nunci del Vaticà, Manuel Monteiro de Castro, per instar-lo que «es prenguin les mesures oportunes» per evitar que es repeteixin «fets deplorables com la broma de la cadena Cope» al president electe de Bolívia, Evo Morales.

Paral·lelament, l'ambaixador espanyol a La Paz, Francisco Montalbán, transmeté al canceller bolivià, Armando Loaiza, les disculpes del Govern espanyol per l'incident, en una reunió en la qual el ministre li va lliurar una queixa formal per la telefonada efectuada a Morales per un imitador de la Cope que es féu passar pel cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero.

El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola -propietària de la Cope-, Juan Antonio Martínez Camino, considerà en una conversa amb el secretari d'Estat de Comunicació, Fernando Moraleda, que la «broma» a Evo Morales és «inacceptable» i, en la seva opinió, la cadena d'emissores hauria de demanar disculpes, segons va informar l'Executiu.

Fonts de la Conferència Episcopal consultades sobre aquesta conversa es limitaren a assenyalar que «era privada» i que per tant no informaran sobre el seu contingut. L'ambaixada boliviana a Madrid afirmà ahir que està «totalment satisfeta» amb les gestions del Govern espanyol davant d'aquest incident i exigeix a la cadena Cope una disculpa a l'altura de la gravetat de l'«ofensa», perquè segons subratllà només ha respost amb un comunicat mancat de la «noblesa» necessària.

Un dia més tard que la Cope emetés l'enregistrament de la telefonada efectuada a Evo Morales, el ministre Moratinos va convocar el nunci per traslladar-li la protesta del Govern bolivià per la «broma».

En una reunió realitzada ahir, Moratinos instà Monteiro de Castro que «es prenguin les mesures oportunes perquè fets deplorables d'aquesta naturalesa no es tornin a produir, pel mal que causen als interessos polítics i econòmics d'Espanya i a la seva imatge a l'exterior, i per la seva repercussió negativa amb països amics», segons informà el Ministeri en un comunicat.

Moratinos es reuní a continuació amb l'encarregat de negocis de l'ambaixada de Bolívia a Espanya, Àlvaro del Pozo, qui va declarar després als periodistes que un fet aïllat, com aquest de la cadena Cope, no afectarà les relacions bilaterals ni la «tradicional amistat i cooperació» entre ambdós països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris