lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El Govern de ZP treu endavant els pressuposts amb l'oposició del PP

Solbes, satisfet per l'ampli suport a l'equador de la legislatura

El ple del Congrés dels Diputats aprovà ahir els Pressuposts generals de l'Estat de 2006, els segons del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb major suport que els primers comptes del PSOE. PNB, CiU i BNG feren costat al projecte socialista i s'afegiren als habituals socis del Govern, ERC, IU-ICV i CC. El PP ha estat l'únic grup que hi ha votat en contra. Al final de la sessió, el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, mostrà la seva satisfacció per l'ampli suport obtingut per a aquests pressuposts, destacà que dóna continuïtat al Govern a l'equador de la legislatura i augura millors condicions per a l'Executiu el pròxim any.

Solbes afirmà que els comptes de l'Estat per a 2006 aposten per l'estabilitat pressupostària i la inversió productiva, i preveuen un superàvit pressupostari «clar» (0,2% del PIB). Des del PP, la seva portaveu pressupostària, Fátima Báñez, afirmà que aquests pressuposts «no arreglen els desequilibris» de l'economia i no contribueixen a mantenir la cohesió territorial de l'Estat.

Báñez explicà que el PP va voler millorar aquests pressuposts al Senat amb la incorporació de més de 400 esmenes, encara que en el Congrés se'n van ratificar menys de cent. La portaveu popular va assegurar que el seu grup ha mostrat durant tota la tramitació una disposició favorable al diàleg i al consens.

El portaveu del PSOE, Pedro Saura, donà una explicació radicalment diferent, afirmant que les esmenes introduïdes pels populars al Senat tenien un valor de 12.000 milions d'euros i suposaven un augment del sostre de despesa de 1.100 milions d'euros, una ««irresponsabilitat», que es resolgué ahir en la votació definitiva del Congrés, restablint l'equilibri pressupostari i el sostre de despesa, perquè el que pretenia el PP és «tècnicament una barbaritat i políticament un disbarat».

Des de CiU, Jordi Vilajoana afirmà que els pressuposts «no fan suficient incís» en les infraestructures. Després de recordar que la seva formació demanà la devolució del text quan va ser presentat pel Govern, va reconèixer l'esforç que s'ha fet per arribar a un acord. «Començàrem malament, però s'ha anat millorant i valoram el canvi d'actitud del Govern per arribar a acords», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris