nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Mas planteja retirar l'Estatut si no hi ha un bon acord en finançament

Maragall demana a Convergència que «no trenqui» la unitat catalana

El president català, Pasqual Maragall, féu una crida ahir a CiU a «no trencar les files» de la unitat catalana entorn de l'Estatut, un prec al qual el líder de la coalició, Artur Mas, ha respost advertint que plantejarà «retirar l'Estatut» si no hi ha un acord satisfactori sobre el finançament.

Mas llançà aquest avís en la sessió de control al Parlament al president de la Generalitat, en la qual Maragall s'ha mostrat disposat a convocar, si fa falta, els partits catalans que donaren suport a l'Estatut a una trobada per visualitzar la unitat en la negociació del text a Madrid.

Maragall, que ha reprotxat el «tremendismo» de CiU, subratllà que no acceptarà un model de finançament per a Catalunya «supeditat» a la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) i va opinar que hi «ha marge» per a un acord «acceptable» en matèria de finançament.

En l'última sessió de control de l'any, el president de CiU va aprofitar per queixar-se pel model de finançament proposat pel Govern, al qual s'oposen «CiU, els seus socis i del qual estan a favor (Josep) Piqué, (Eduardo) Zaplana i (Àngel) Acebes», va dir Mas.

Maragall deixà clar que el document del Govern està «molt allunyat» del model de finançament inclòs a l'Estatut, però comentà que «ningú es feia il·lusions que el camí de seria fàcil», i a continuació recordà a Mas que no ens «distraiem». Per això, va demanar a Mas que «el seu grup -CiU- no trenqui les files de la posició unànime» del quatripartit entorn de l'Estatut, a la qual cosa Mas li va respondre que CiU ja està estrenyent per aconseguir el màxim per a Catalunya.

D'altre costat, els grups parlamentaris de CiU i ERC sumaren ahir els seus vots per aprovar un article del nou reglament del Parlament català pel qual la retirada de l'Estatut del Congrés en requerirà únicament la majoria absoluta de la Cambra catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris