muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern exigeix a la COPE que es disculpi amb Morales per suplantar ZP

La cadena telefonà al futur president bolivià fent-se passar per Rodríguez Zapatero

El secretari d'Estat de Comunicació, Fernando Moraleda, demanà ahir a la Cadena COPE que expressi les seves disculpes al president electe de Bolívia, Evo Morales, per la «suposada broma inacceptable» que va tenir dimarts aquest mitjà de comunicació en suplantar el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en una conversa telefònica amb Morales.

«Estam davant una suposada broma inacceptable, que suposà una suplantació de la personalitat del president del Govern espanyol i un intent de ridiculitzar el president electe d'un país amic llatinoamericà», indicà Moraleda. Per això, manifestà la seva confiança que la COPE o els seus editors expressin «com més aviat millor» les oportunes disculpes pel «perjudici causat». Fonts governamentals mostraren el seu malestar per aquest fet i, sobretot, que l'esmentada ràdio no comuniquès al final a Morales que es tractava d'una broma.

El programa de la COPE que dirigeix Federico Jiménez Losantos aclarí ahir dematí que un dels humoristes del Grup RISA fou qui es va fer passar pel president del Govern espanyol.

Per la seva banda, el PSOE considera «inacceptable» que un mitjà de comunicació com la COPE s'hagi atrevit a «suplantar» el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, per «enganyar i intentar ridiculitzar» el president del Govern de Bolívia, «un país amic». A més, alerta que es pot haver comès «un delicte molt greu». «Suplantar la personalitat del president del Govern per enganyar un president democràtic d'una nació com Bolívia és, a més, un delicte molt greu», assenyalen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris