algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Zapatero reconeix els problemes a Balears d'infraestructures

El president titllà la gestió econòmica amb un 10 a la copa de Nadal

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va reconèixer ahir que hi ha vegades que autonomies que recapten més, com les Balears, tenen per exemple problemes d'infraestructures. A més, qualificà amb un 10 la gestió del seu Executiu durant l'any 2005 en l'àmbit econòmic i amb un 8 la desenvolupada al terreny social.

Zapatero féu ahir balanç de la gestió del seu Executiu en una conversa informal que va mantenir amb els periodistes a la tradicional copa de Nadal oferta per Presidència del Govern als representants dels mitjans de comunicació i en què li preguntaren sobre temes d'actualitat.

El president cenyí a la solidaritat i la cessió d'imposts el marge de negociació del sistema de finançament amb els partits proponents del projecte de reforma de l'Estatut català (CiU més el tripartit format per PSC, ERC i ICV). En primer lloc el president va estimar que hi haurà Estatut i que, a dia d'avui, hi ha més possibilitats que surti endavant que que no. També va posar de manifest que la societat catalana vol que hi hagi Estatut i que, quan la societat vol alguna cosa, les coses acaben fluint.

ZP assenyalà que la discussió sobre com quedarà finalment la definició de Catalunya, que en l'articulat del text es presenta com a nació, es deixarà per al final de la negociació. Segons el president, el marge per negociar el sistema de finançament està en la solidaritat i en la cessió d'imposts. Això sí, exposà que, al seu criteri, s'ha de treure de la negociació del text estatutari el model de solidaritat, remetent-se al pròxim Consell de Política Fiscal i Financera. Així, Zapatero va exposar que la solidaritat no pot mesurar-se només en termes de finançament, citant com a exemple la importància inversions o l'essencial de les infraestructures per a les Comunitats Autònomes.

A la vegada, va posar de manifest que en paral·lel a la modificació del model de finançament al Consell de Política Fiscal i Financera, anirà la reforma fiscal. El president considera que això té la seva «dificultat» però que també té la seva part positiva, ja que, en l'etapa del Govern de José María Aznar i durant la reforma fiscal, Catalunya va pensar que s'obtendrien molts beneficis quan en realitat això depèn del que contribueixen les comunitats i que hi ha vegades que autonomies que recapten més, com Balears, tenen per exemple problemes d'infraestructures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris