muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El conductors podran conèixer per internet el saldo del carnet per punts

El document entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol

Els conductors podran conèixer el saldo de punts del nou carnet, que entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol, a través d'internet si donen com a codi d'identificació el Document d'Identitat i la data d'expedició del permís de conduir.

Així ho anuncià el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, durant la seva compareixença a la Comissió de Seguretat Viària del Congrés dels Diputats per informar del calendari previst per a la implantació del sistema de carnet per punts. «Un crèdit social» digué, «que es pot perdre per una actuació irresponsable».

Els ciutadans, a més, segons informà el titular d'Interior, podran realitzar consultes en un telèfon especial («call-center») sobre la posada en marxa d'aquest nou sistema, que serà explicat a través d'una campanya general de comunicació i que pretén que només hi hagi lloc «per als bons conductors».

El saldo de punts es podrà conèixer per internet, però per accedir a l'historial de sancions serà necessària la firma electrònica o la clau d'accés personal, la qual es podrà aconseguir a les Direccions de Trànsit.

Aquestes 3 actuacions, incloses en el calendari del nou carnet -una de les línies del pla estratègic de seguretat viària 2005/2008-, seran presentades el pròxim mes d'abril, però abans, des de l'1 de gener, es començarà a desenvolupar un pla progressiu per explicar aquest permís de conduir.

Entre gener i febrer s'explicaran les raons i els objectius del permís per punts. És la denominada fase de receptivitat. Entre març i el 12 de maig es difondrà com funciona aquest sistema en l'anomenada fase d'educació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris