muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

ZP visita les tropes a l'Afganistan i ret homenatge a les víctimes del Cougar

Diu als soldats que estiguin orgullosos de servir un Cos que vol ser «estendard de pau»

70966

José Bono, Rodríguez Zapatero i Miguel Àngel Moratinos fan l'«ona» amb els militars espanyols a Herat.


El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, expressà ahir a Herat als militars espanyols destacats a l'Afganistan l'orgull de tots els espanyols per la tasca que desenvolupen amb el poble afganès i els comunicà el «suport i l'afecte» del rei Joan Carles.

El president viatjà per sorpresa a l'Afganistan acompanyat pels ministres d'Afers Exteriors, Miguel Àngel Moratinos i de Defensa, José Bono.

Zapatero també reté homenatge als 17 militars espanyols que moriren el 16 d'agost passat en el sinistre del Cougar. El cap de l'Executiu , que dugué com a regals per als soldats cava, massapans i torró, els agraí el treball que realitzen per un poble que ha viscut «una història de frustració i de desesperança», i subratllà que «Espanya hi és magníficament representada» pels seus soldats. Així mateix, assegurà que ha comprovat la gratitud dels afganesos amb les tropes espanyoles.

Després d'afirmar que que estava emocionat per la feina que desenvolupen els militars i que és conscient de la seva aportació, Zapatero els demanà que se sentin orgullosos de la seva missió i de servir un Exèrcit que vol ser «estendard de la pau al món».

El president destacà que l'Estat pot presentar-se davant del món amb orgull per la feina dels seus militars. Unes hores abans d'aquest discurs, el president del Govern i els ministres d'Exteriors i de Defensa es desplaçaren a bord d'helicòpters Súper Puma i Cougar a la zona on es produí el sinistre d'un d'aquests aparells, en el qual moriren 17 militars espanyols, l'agost passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris