algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El quadripartit rebutja en bloc la proposta de Solbes per «insuficient»

El PSOE veu com un inici la proposta que ERC, CiU i ICV neguen

No hi haurà acords entorn del projecte d'Estatut en les dates previstes pel Govern de Madrid mentre no presenti una altra proposta de finançament més acostada als plantejaments del quadripartit català que aprovà la reforma a Catalunya.

Així de rotunds es mostraren ahir ERC, CiU i ICV respecte del document que el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha remès als partits catalans aquest cap de setmana.

El secretari d'Organització i Coordinació del PSOE, José Blanco, assenyalà que «és un bon punt de partida per aconseguir un acord», però el republicans, els convergents i els ecosocialistes es neguen a partir d'aquesta base. «El Govern té la màxima disposició per arribar a una proposta de finançament que, reconeixent la situació de Catalunya, respongui a l'interès general d'Espanya», assenyalà Blanco, que oferí la proposta de finançament autonòmic del PSOE com a «punt de partida per a la negociació amb els partits catalans».

Tanmateix, en el si de la formació socialista també hi han sorgit discrepàncies amb els seus col·legues catalans. El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, considerà el document «inacceptable i insuficient», si bé explicà que tal vegada Solbes vol cercar un punt intermedi partint d'«una posició negociadora extrema».

Per CiU, la proposta s'ha rebut «com una gerra d'aigua freda», segons afirmà el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, perquè és una «continuïtat del model actual i en alguns aspectes és pitjor fins i tot que allò que estableix l'Estatut vigent de 1979». Així, explicà que les modificacions que proposa Solbes podrien aplicar-se sense «necessitat de reformar l'Estatut», i asseverà que no dubtaran a demanar al Govern «que presenti un nou document».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris