nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern basc demana no creure «un fet menor» les bombes d'ETA

El PP demana als empresaris que no cedeixin al xantatge del grup

L'explosió diumenge de matinada d'un artefacte als voltants de l'empresa Angulas Aguinaga, a la localitat guipuscoana d'Irura, rebé ahir el rebuig de tots els partits democràtics, que consideren que amb aquestes bombes es traeixen els drets de la societat basca que clama la pau. Els principals líders polítics consideren que aquests actes són incompatibles amb la resolució del conflicte basc i demanen a l'organització terrorista ETA que declari la cessació definitiva de la violència.

Ja ho advertia el darrer Zutabe de l'organització, que situava Angulas Aguinaga com un objectiu dins la seva campanya d'extorsió empresarial. Després d'aquest nou atac, ja són 18 els atemptats perpetrats pel grup terrorista enguany per extorsionar empreses. El darrer tingué lloc la matinada del passat 1 de desembre, quan ETA féu esclatar un altre artefacte, aquesta vegada sense previ avís, a l'empresa de transports Azkar, ubicada al municipi de Lazkao, també a Guipúscoa.

Com en el cas d'Azkar, la deflagració a l'empresa Angulas Aguinaga va causar nombrosos danys materials, encara per quantificar.

Artificiers de l'Ertzaintza cercaren al lloc dels fets restes d'explosius per determinar la composició de la bomba emprada en l'atac i el seu abast.

El Govern basc condemnà ahir en un comunicat l'atemptat contra l'empresa basca i demanà a la societat que no consideri com un fet menor o quotidià la «reiterada onada de bombes i amenaces» de l'organització armada. En la seva opinió, l'autoria d'aquest atemptat, com la dels registrats en setmanes anteriors, «no ofereix dubtes». «L'organització ETA ha planificat i decidit cometre aquesta acció terrorista. Novament es converteix en notícia amb un llenguatge revestit de violència, xantatge, extorsió i amenaça», va afegir.

L'Executiu basc lamenta que «novament la violència i les bombes entelin i ocupin l'univers de l'expressió democràtica de les idees i dels drets civils i polítics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris