lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Maragall qualifica d'«inacceptable» la proposta de finançament de Madrid

CiU avisa que si l'oferta de Solbes és definitiva «és impossible l'acord»

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, mostrà de manera contundent el seu desacord amb la proposta de finançament per a Catalunya presentada pel Govern. «Vull deixar clar que en els termes plantejats resultaria inacceptable», afirmà un Maragall que en tot cas es mostrà confiat que el text final reculli «una millora considerable» respecte de la proposta inicial de l'Executiu central. I, segons el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, més val que sigui així, ja que si l'oferta financera formulada pel ministre d'Economia, Pedro Solbes, és definitiva l'acord serà «impossible».

En una entrevista publicada ahir al diari La Vanguardia, Maragall volgué fer una crida a la calma i demanà que no s'oblidi «que estam en plena negociació» i l'enfocament del Govern és just «una posició de sortida».

Allunyada
Una posició que en tot cas no dubtà a qualificar de «molt allunyada de les aspiracions recollides en l'Estatut». «Vull deixar ben clar que en els termes actuals resultaria inacceptable», afirmà.

El president català assenyalà que «Espanya ha de canviar o en cas contrari es produirà un fenomen perillosíssim de desafecció a Catalunya i a les altres nacionalitats que la integren». A més, advertí: «Si Espanya no canvia, Catalunya no serà el que pot ser. I a la inversa. Perquè Espanya, es mogui Catalunya ha d'implicar-s'hi».

Sobre la proposta financera del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, també s'hi ha pronunciat Convergència i Unió.

Dubtes
En una entrevista publicada pel diari Avui, el seu secretari general afirmà que el text presentat «és molt negatiu i es troba molt allunyat del nostre». Duran i Lleida dubtà que es tracti d'«un primer paper per a la negociació» o d'una proposta «que marca definitivament les pautes», i es mostrà confiat que es tracti just d'un esborrany, ja que si és una actitud definitiva «l'acord serà impossible», advertí.

Així mateix, el líder de Convergència i Unió volgué referir-se als rumors sobre un possible acostament amb el Partit Socialista per aconseguir un hipotètic pacte de Govern.

Duran i Lleida desmentí aquestes informacions i assegurà que «almenys en aquesta legislatura» els membres de CiU no estan disposats a donar suport de manera permanent als socialistes. «En aquest tema hi ha més literatura que realitat», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris